Ползите от Исландския билков чай

*Чаят притежава бактерицидно действие. *Тонизира и повишава защитните сили на организма. *Помага много ефективно за предотвратяване на задръстванията на дихателните пътища и носи успокояващо облекчение на лигавиците, облицоващи гръдната кухина. *Може да помогне при лечението на кашлица, бронхит, катар и дори туберкулоза. *Може да помогне за борба с много храносмилателни заболявания, включително раздразнително движение на червата, гастрит и дизентерия. *Може да помогне при лечението на растежа на рака и туморите. *Може да помогне в борбата с заразяването на чревни червеи.

История на Исландския чай

Ползите от Исландския билков чай *Чаят притежава бактерицидно действие. *Тонизира и повишава защитните сили на организма. *Помага много ефективно за предотвратяване на задръстванията на дихателните пътища и носи успокояващо облекчение на лигавиците, облицоващи гръдната кухина. *Може да помогне при лечението на кашлица, бронхит, катар и дори туберкулоза. *Може да помогне за борба с много храносмилателни заболявания, включително раздразнително движение на червата, гастрит и дизентерия. *Може да помогне при лечението на растежа на рака и туморите. *Може да помогне в борбата с заразяването на чревни червеи. Идеалите, които стоят зад нашите чайове, са да използваме чисти, исландски, естествени билки и да се насладите на тяхната свежест и простота, използвайки традиционните исландски методи, като същевременно преоткривате културните традиции. Получените смеси са най-добрата партида прогресивни чайове, правени някога, епично произведени под Северното сияние. История на Исландския чай Исландския лишей е познат на хората от Исландия, Финландия, Норвегия, Русия и Швеция от стари времена. Първите варили чай от сместа на 3-те традиционни билки исландски лишей, исландска мащерка и бяла бреза са викингите, които лекували дори най-тежките болести с тях. Ползвали са го и като имуностимуланти преди да тръгнат на война и дълги пътешествия в сурови условия. Традиционно се използва като лек за нарушения на дихателната система.

Начин на приготвяне и ползване

Чрез варене в голям съд: 2 супени лъжици от билките се заливат с 400 мл вряла вода. Вари се 3 минути и се прецежда. Може да се пие както топъл така и студен. Приложение: вътрешно – пие се по 3 пъти дневно преди хранене по около 130 мл. Приготвяне във френска преса за еднократна доза: Една супена лъжица чай се запарва с 1 чаена чаша вряла вода около 200 мл. Препоръчително е да се пие сутрин и след обед. Може да овкусите с мед или захар.